Köpa Romerska ringar

Ta din träning till en ny nivå med romerska ringar, ett träningsredskap för dig som vill utveckla en redan atletisk fysik.

Eftersom vi tränar hemma letar vi ständigt efter nya redskap som kan utveckla vår träningsarsenal, i med den kommande kylan blev det omständligt att utöva våra dips mellan två bänkar i trädgården så det självklara alternativet blev romerska ringar.

Jag fastnade tidigt för romerska ringar, ända sedan jag gick i högstadiet och min gymnastiklärare visade oss ”järnkorset” så har det fascinerat mig hur detta enkla redskap kan utveckla en sådan otrolig styrka. Han brukade säga att om någon av oss väl klarade det så var det ett direkt MVG i betyget. Givetvis var det ingen som lyckades med denna prestation men mitt intresse försvann inte för det.

Vart köper man romerska ringar?

Efter en hel del surfande hittade vi en amerikanskt sida som utvecklat ett par romerska ringar speciellt för atletisk fitness. Ringarna har olika grepp på samma ring, lätthanterliga och enkla att sätta upp med kraftiga remmar. Jag kikade runt lite på olika recensioner och fann att detta var helt klart var överlägsna i pris till kvalitet ration.

Sidan heter ringtraining.com och har flera varianter av romerska ringar. Man kan köpa träningsvideor och andra tillbehör men jag nöjde mig belåtet med enbart ringarna. De kostade runt 80 dollar med frakt, ringa 600 kr, och de är värda vart enda öre.

EFX Rings recension

Jag fick ringarna i en mycket välpaketerat box ungefär 5 dagar efter jag beställde dom. Man fick med utförliga instruktioner på hur jag skulle göra om jag ville returnera vilket jag finner mycket tillfredställande då jag inte är en amerikansk kund, men de ger ändå ett schysst alternativ.

Ringarna i sig känns som om de är gjord av glasfiber eller liknande och är en fröjd att sluta handen runt. De två olika ytorna ringarna erbjuder är en slät och en med mer kontur och ger bättre grepp. Detta kan hjälpa en i olika övningar att anpassa sig mer och har fungerat mycket bra att använda sig av.

Att lista ut exakt hur remmarna skulle fästas tog en stund, men i grunden är det inte svårt, det finns instruktionsvideos på youtube samt på deras hemsida så oroa er inte över att ni inte kommer lyckas. Man har långa remmar och skulle lika gärna kunna hänga ringarna i en lyktstolpe och ändå skulle de nå marken. Dock så hade jag turen att slippa göra detta och jag fäste dem enkelt i min pull-up bar.

När jag först provade dem så var det ungefär 5 år sedan jag ”tränat” med romerska ringar, och vad jag kom ihåg kunde jag knappt göra en dipp ordenligt, men klarade att snurra runt etc. Så när jag första prövade nu var det relativt skakigt, något som man dock vande av väldigt snabbt (detta förmodligen p.g.a. att jag tränat dips och uppnått en väldigt bra form i dessa men då i ställning).

Sammanfattning

Jag har nu samlat på mig en ganska stor arsenal av olika övningar som jag kan utföra och ska öva upp min form så gott jag kan till min semester. Dessa ringar är mycket lätta att ha med sig och tar väldigt lite plats i relation till vad de kan göra. Och de övningar som man kan utföra på dem är något av det bästa jag kört på länge.

Vilka lämpar sig romerska ringar och speciellt dessa EFX ringar för? Jo egentligen alla, dock så bör man inse att övningarna är relativt begränsade om man inte är vältränad och har bra form på kroppsövningarna. Men även folk som inte kan lyfta sin kroppsvikt kan ha nytta av dessa, men har däremot inte lika många övningar att välja på.

Så för att sammanfatta dessa romerska ringar från ringtraining.com med deras ”innovativa lösningar” så måste jag säga att de är riktigt jävla bra. Som jag nämnde innan är de en av de bättre träningsredskapen jag har användigt mig av på väldigt länge och de var absolut inte så farligt dyra. Ska nog inte försöka mig på något järnkors än men får väl kontakta min gamla gympalärare om jag väl skulle!