Naturligt om hälsa

 
 
 
 
 
 
 
 

"Använd den stora, breda verktygslådan för hyperaktiva barn"

     

Diagnoserna för aktivitets- och uppmärksamhetsstörning ökar. Det gör även användningen av adhd-mediciner. Håkan Carlsson, tidigare speciallärare och en av grundarna till Sensmotoriskt Centrum i Mjölby reagerar på siffrorna. Han vill att barnen ska behandlas med flera metoder - inte enbart med medicin.
Läs mer...

 
 
Carina

Rosenserien – en framgångssaga


 

När Carina Swartz övertog företaget Rosenserien för 20 år sedan var ekonomin i botten, men med hårt arbete, envishet och entusiasm lyckades hon vända från motgång till framgång. Och företaget blev i stället en success-story. 

Läs mer...
 
 
 

RESVERATROL - VINETS VIKTIGA ANTIOXIDANT

 

 

Resveratrol med sina många viktiga skyddseffekter är i dag ett av de hetaste ämnena inom forskningen. Bland effekterna märks möjlig positiv påverkan på bland annat hjärtkärlsjukdom, kväveoxidbildning, inflammation, störda blodfetter, fetma, förhöjt blodsocker, nedsatt insulinkänslighet, ålderssjukdomar i hjärnan, cancer och sjukdomar orsakade av bakterier och virus. Det diskuteras också om resveratrol kan bidra till uppbromsat åldrande och eventuellt längre levnadstid.

Läs mer...

 
 

   

Starkare immunförsvar med vitamin D - solens vitamin


  
 

Allt fler forskare riktar intresset mot vitamin D, och allt fler studier visar att vitaminet tycks ha en stark effekt på vår hälsa och vårt immunförsvar. Naturligt om hälsa hör med professor emeritus Stig Bengmark i London om de senaste rönen.

Läs mer…
 
 

Äntligen! Något som fungerar även för kvinnorna


 

Det pratas inte ofta särskilt högt om kvinnans tappade lust, medan mannens lust däremot ofta är i focus, för där finns ju medicin att få som hjälper. Vem har inte hört talas om Viagra? Men numera finns det även hjälp för kvinnan som känner lusten avta i ett nytt patenterat kosttillskott som har hjälpt Inger Thorsen att få tillbaka sin lust.


Läs mer...

 
 
   
 

Lika naturlig som solen, det vill säga näringsrik, nyttig och stärkande! Vad kan det vara? Jo, det är produkten Bio-Strath från Ledins, ett näringsrikt örtjästextrakt framställt genom en naturlig process som gör näringen speciellt tillgänglig för kroppen.  Bio-Strath innehåller 61 olika vitaliserande ämnen och vilken nytta den gör har bekräftats i mer än 30 publicerade vetenskapliga studier. Och vem kan ha användning av Bio-Strath? Jo, i princip alla som behöver ett stärkande näringstillskott. Barn som växer, vid graviditet och amning, vid idrott och träning, en stressig och krävande vardag och inte minst våra äldre som ibland "tappar fart" i form av minskad aktivitet och sämre aptit. Bio-Strath finns både som elixir i flytande form och som tabletter. Rekommenderad dos för elixiret (smakar jättegott) är en tesked tre gånger per dag och för tabletterna två tabletter tre gånger per dag. Finns i förpackningar 250 och 750 ml, 100 och 300 tabletter. Cirkapriser 179, 368, respektive 169 och 358 kronor. http://www.ledins.se/

 
 
 

Q10 - ett viktigt kroppseget ämneQ10 är ett kroppseget ämne som finns i kroppens alla celler. Q10 lagras i mitokondrier, en grupp små "korn", organeller, som finns inne i våra celler och som fungerar som cellens kraftverk. Produktionen av Q10 avtar vid stigande ålder liksom vid sjukdom, hårt arbete och krävande fysisk träning. För att Q10 ubiqinon ska kunna tas upp av kroppen måste det först omvandlas till uniqinol, vilket redan har skett i produkten Bio-Active Uniqinol Q10. Kroppen kan alltså ta upp substansen direkt. I normala fall har människan inte svårt att förvandla substansen till sin aktiva form, men enzymprocessen kan vara sämre hos till exempel rökare, sjuka och äldre.  De kan definitivt ha stora fördelar av att inta den aktiva formen, det vill säga uniqinol. Det har också visat sig att ett tillskott av ett Q10-preparat är bra för att bibehålla en sund och frisk munhälsa. Cirkapris för 60 kapslar Bio-Active Uniqinol Q10 är 275 kronor. Säljs i hälsofackhandeln och i nätbutiker. http://www.pharmanord.se/ 

 

Det finns bra och dåligt kolesterol, men alltför ofta drar vi slutsatsen att kolesterol är något ohälsosamt, men vi kan faktiskt inte leva utan det. Det finns två typer av kolesterol, LDL och HDL, där LDL brukar kallas för det dåliga, eftersom det lagras på platser i kroppen där det kan orsaka besvär. HDL är sålunda det goda kolesterolet, då det samlar upp överflödigt kolesterol i blodomloppet och återför det till levern för "återvinning". Nu finns StatiQinon som är ett naturligt kosttillskott skapat för att hålla kolesterolnivåerna i balans och hålla kolesterolet sunt.  Det har tre aktiva komponenter: Rödrisextrakt, coenzym Q10 samt alfalinolensyra, ALA, en essentiell fettsyra som finns i linfrö, soja och valnötter (kroppen kan omvandla ALA till EPA och DHA, två omega-3 fettsyror) . Den rekommenderade dagliga dosen av StatiQinon är två kapslar. Cirkapris för 60 kapslar är 229 kronor. Säljs i hälsofackhandeln och i nätbutiker. http://www.pharmanord.se/

 
 
 


 

Pumpan har en mängd olika ansikten och funktioner


   

Var det någon som missade att fira Halloween den 31 oktober? Ursprungligen firades denna högtid hos kelterna och hette då Samhain. Kelterna är ett urgammalt folkslag som utvecklade en högtstående kultur tillsammans med den grekiska och romerska och de utgjorde en betydande del av grunden till den tidiga medeltida kulturen i Europa. Samhain firades den 31 oktober, när skördesäsongen var över och vinterhalvåret började; en tradition som således lever kvar som vårt  firande av Halloween.

Läs mer...
 
 
Vi har testat AquaNature
En lyxig serie fantastiska produkter som är både fuktgivande och fuktbevarande. AquaNatures produkter passar alla hudtyper, speciellt den hud som behöver mycket fukt, men minimalt med fett. Vad sägs om ingredienser som snösvamp, botanisk hyaluronsyra, havssparris, alpin mjölkört och papyrus växtceller! Samtliga ingredienser med dokumenterad fuktbindande och antirynkeffekt. I serien finns Rengöringsmousse, Serum, Cream Sorbet, lätt hudlotion och Fuktighetscrème. Priser 350 kronor för rengöringen och 500 för de andra produkterna. Säljs i hälsofackhandelns skönhetsavdelningar, hos hudterapeuter och utvalda SPA samt i nätbutiker. http://www.borlind.se/ 
 
 
   

I LOVE SAVING PLANTS


   

De tropiska regnskogarna upptar cirka sju procent av jordens landyta och utgör världens mest artrika områden i fråga om växt- och djurliv. De är hemmiljö för över hälften av världens växt- och djurarter och har i alla tider varit den kanske viktigaste källan för nyttiga livsmedel, mediciner och produkter för egenvård.

Men detta världens största hälsofrämjande "apotek" är sedan decennier tillbaka utsatt för allvarliga hot genom att människan hugger ner, bränner eller på olika sätt exploaterar de tropiska skogarna med en hastighet som motsvarar i stort sett en tredjedel av Sveriges yta per år.

För två år sedan beslöt New Nordics vd, Karl-Kristian Bergman-Jensen, att företaget i dess dagliga verksamhet skulle medverka till ett bevarande av världens största "hälsoapotek", de tropiska regnskogarna, och samtidigt förbättra lokalbefolkningens närmiljö och levnadsstandard. Detta sker sedan dess i samarbete med andra internationella företag och har konkretiserats i TianZi-projektet i Kina. Detta bedrivs i TianZi-reservatet (ett bergregnskogsreservat nära gränsen till Burma) i form av så kallad Jungle Farming, vilket innebär, att man i skuggan av regnskogens träd, planterar snabbväxande träd, buskar och medicinalväxter med inriktning på trä- och fruktproduktion, som drivs av lokalbefolkningen och där allt ekonomiskt överskott tillfaller denna.

I det här projektet har New Nordic hittills bidragit till att över två hektar av det 600 hektar stora reservatets tropikskog återskapats och kommer att bevaras för kommande generationer. New Nordic fortsätter det internationella samarbetet kring TianZi-projektet, nu med målsättningen att de två hektaren återskapad regnskog ska ökas till cirka tio hektar, det vill säga 100 000 kvadratmeter tropisk regnskog som kan jämföras med 13 fotbollsplaner.

Som ett led i finansieringen av projektet driver New Nordic kampanjen I LOVE SAVING PLANTS. Kontaktperson för I LOVE SAVING PLANTS-projektet hos New Nordic Healthbrands AB och tillika företagets CSR-chef (Corporate Social Responsibility, internationella koder för företags sociala ansvar, oavsett var i världen de verkar) är Johanna Verdugo-Engelin.


  • - Att bevara mångfalden av arter som finns i världens största "hälsoapotek", är inte bara en strategisk fråga av ekonomisk art, utan också en hjärtesak för oss på New Nordic, säger Johanna.
  • - Genom våra kunders inköp av en New Nordic-förpackning bidrar de aktivt till att bevara regnskogen och dess artrikedom för kommande generationer genom att vi framöver bidrar med 1 krona per såld New Nordic-förpackning i Skandinavien. Vårt mål är att tillsammans med våra kunder och konsumenter utöka TianZi- reservatet med minst sju hektar, tropisk regnskog.