Kosttillskott

Rekommenderade Kosttillskott

Här tipsar vi om kosttillskott som verkligen fungerar, du kan läsa mer om de kosttillskott vi går igenom ovan. Här finner du vår syn på följande kosttillskott och varför de är viktiga för tränande individer, det är viktigt att poängtera att kosttillskott aldrig ska substituera en hälsosam kost utan som förklaras i dess benämning användas som ett tillskott till kosten.

Protein tillskott

Får du I dig tillräckligt med muskelbyggande protein I din diet? Protein är essentiellt byggstenarna för att bygga muskelmassa och den effektivaste typen av protein är utan tvekan vassle protein. Det finns andra typer av protein tillskott som kasein och soya vilka vi går närmare igenom i vår artikel om proteinpulver.

Kroppen kräver protein för att växa och behålla muskelmassa. Efter vatten är protein den mest förekommande substansen i våra kroppar och musklerna är givetvis även uppbyggda av protein. Faktum är att alla celler i vår kropp består till viss del av protein; hud, ögon, organ listan kan göras lång.

Även andra substanser som kontrollerar kroppsliga funktioner, som hormoner och enzymer är även uppbyggda av protein. Andra funktioner som protein tillgodoser är att formge blodceller som skapar antikroppar vilka i sin tur skyddar oss mot infektioner och sjukdomar. Nedan är en kalkyl som hjälper dig räkna ut hur mycket protein du behöver baserat på din fysiska aktivitet.

Rekommenderade protein nivåer:

Rekreations atlet 1-1.4 g/kg
Konditions atlet 1-1.6 g/kg
Styrketränings atlet 1.6-2 g/kg
Kalori underskott atlet 1.6-2 g/kg

Rekommenderade Proteinpulver

Vi har under våra år inom styrketräning prövat en hel del kosttillskott och proteinpulver. Vad som skiljer bra vassleprotein från dåligt kommer mycket ner till hur det blandar sig i vatten eller mjölk, detta ger en indikation om hur kroppen kommer absorbera det.

Whey-100

Det renaste proteinpulvret från Star Nutrition löser sig snabbt i vatten och smakar riktigt bra. Marknadsförs som ett av marknadens bästa proteintillskott i smak och löslighet och vi håller med. Funkar utmärkt både vid bulk & deff och ger hela 86g protein per 100g varav nära 10g aminosyror.

Whey-80

Ett mer prisvärt alternativ från Star Nutrition som också smakar bra och löses bra i vatten, dessutom ett av de bästa priserna på protein man kan hitta. Om du inte går på diet eller försöka deffa är Whey-80 ett fullgott alternativ till Whey 100.

Kreatin tillskott

Kreatin är en organisk syra som kroppen skapar naturligt i mindre mängder vilken stimulerar muskeltillväxt och återhämtning. Kreatin tas även som kosttillskott och är ett preparat som studerats i detalj sedan nittiotalet trots detta finns ingen studie som kan visa några konkreta biverkningar. När kreatin används i en träningsregim visar studier och personlig erfarenhet att atletisk prestation ökar under hög intensitets träning. Dessutom ger kreatin en ökad muskel återhämtning.

Vi började med kreatin i våra senare tonår och märkte stora resultat redan efter en månad, även idag ser jag en ungefärlig 10% ökning efter en månad på kreatin efter ett uppehåll. Kreatinet kommer både hjälpa dig klara fler repetitioner samtidigt som du inte behöver vila lika länge mellan seten. Så om du inte använder kreatin i kombination med din styrketräning så missar du både storlek och styrkeökningar.

Rekommenderade Kreatin tillskott

Nu mer än någonsin kommer det ut preparat som endast är för ”seriösa bodybuilders” etc, helt och hållet i ett marknadsföringssyfte. Det kreatin som visar sig fungera genom oändliga studier är vanligt kreatin monohydrate. Du behöver därmed inte köpa någon dyr kreatin blandning utan vanligt rent kreatin monohydrate är det som kommer ge dig effekten du letar efter.

Creatine Monohydrate

Creatine Monohydrate från Star Nuitrion är 100% rent mikroniserad keratin. Dvs. Det som kommer ge dig fördelarna av kreatintillskott. Kreatin I pulver form kan blandas I juice, vatten eller tillsammans med din proteinshake. Billigt och fungerar utmärkt.

Prestationshöjare

Prestationshöjare är i vår benämning egentligen en del av kreatin tillskott men är anpassade för att tas innan träning för att ge ett prestations & energi lyft. De främsta ingredienserna i dessa blandningar är oftast kaffein, taurin, kreatin & aminosyror. I kort kan man säga att prestationshöjare som kosttillskott används för att få mer ut av din tid på gymmet.

Rekommenderade Prestationshöjare

Prestationshöjare är en av de kosttillskott som kanske är mest exploiterad på markanden. Många prestationshöjare innehåller därmed ingredienser som inte visat någon effektiv verkar i medicinska studier. Det prestationshöjande kosttillskott som vi rekommenderar har vi själva prövat och utvärderat baserat på ingredienser och verkar i träningssammanhang. Ni kan läsa våra fulla recensioner genom att klicka vidare.

Jack3d

Jack3d är en prestationshöjare som jag varmt kan rekommendera. De främsta ingredienserna är 1,3-Dimethylamylamine Schizanrol, koffein & kreatin. Jack3d ger ett ruskigt bra träningsug och en otrolig mental skärpa. Läs mer I min recension av Jack3d.

Kosttillskott summering

Om du vill få ut maximalt av din träning så är kosttillskott något vi definitivt rekommenderar. Som vi sagt tidigare men som tål att nämnas igen, kosttillskott är tillskott till din normala kost och inte ett substitut. Vi tar avstånd från alla typer av olagliga preparat som steroider, dessa skadar din kropp och kommer inte ge dig naturliga muskler, jag lovar man kan se skillnad.

Det vi kan rekommendera är de kosttillskot som fungerar och inte skadar din kropp dvs. Proteinpulver för att se till att du får i dig tillräckligt med fullvärdigt protein dagligen, Kreatin för ökad muskeltillväxt och återhämtning samt prestationshöjare för att maximera din tid på gymmet.

Vitaminer & Mineraler

För att kroppen ska fungera optimalt så behöver den både vitaminer och mineraler dagligen, med en god kosthållning får vi dock i oss det mesta av det vi behöver, det kan dock behövas supplement för att få ut det mesta av kroppen under vissa tider eller för att öka prestationen.

Zink

En av det viktigaste mineralerna för män är Zink, en aktiv ingrediens för vår testosteron produktion vilket i sin tur ser till att vår muskeltillväxt och sexlust fungerar som den ska.