Läkare online – varför ska jag satsa på det?

Att kunna besöka en läkare, utan att ta dig från hemmet, det är något som i dagsläget har blivit extremt viktigt. Mycket tack vare att vi nu har en pandemi som vi inte vet när den tar slut. Läkarbesök direkt via nätet, i mobilen eller via datorn är något som har funnits nu ett tag. Intresset för det har även ökat det senaste, just för att komma undan att fysiskt möta sin doktor samt andra patienter på sin vårdcentral. Ett sätt att möta läkare online är via en app i mobilen. Du kan då på ett mycket enkelt sätt få hjälp med dina besvär, få recept utskrivna så väl som vårdrekommendationer.

läk

Hur fungerar ett digitalt läkarbesök?

För att du ska kunna boka en digital läkartid, så behöver du ha en smartphone eller en surfplatta. Du behöver även ha ett mobilt bank-id. Utöver det krävs även ett konto på din mobils app-affär. Det kan vara Google Play eller App store till exempel. Du kan enkelt ladda ner den app som passar dig och registrerar dig sedan i den. Sedan är det bara att logga in i appen samt besvara frågor kring dina behov av vård. Därefter skickar du in ditt ärende, samt betalar eventuell patientavgift. Därefter får du ett meddelande om när din läkartid är. Du blir sedan kontaktad av vårdgivaren och läkarbesöket sker via ett videosamtal. Där får du hjälp med recept, sjukintyg eller vidare hänvisningar till vad du behöver göra.

Alltid öppet

En stor fördel med att använda en app i mobilen för att boka läkare online, är att du kan göra det dygnet runt. Det är ett bra vårdalternativ oavsett vad det är för vård eller hjälp du har behov av. Idag går det inte bara att träffa en läkare på nätet utan även barnmorskor, sjuksköterskor och psykologer. Med en psykolog kan du få chatta om dina besvär. En nätläkare kan hjälpa dig med i stort sett alla besvär. Om det är så att du behöver ytterligare vård så kan de även skicka remiss till dit du behöver. Vissa saker kräver fysiska besök.